BUX Zero vs DEGIRO: Welke broker is het beste?

Iets nuttigs met je geld doen is een goed idee. Door de inflatie en de (lage/negatieve) spaarrekening wordt geld namelijk alleen maar minder waard. Hoe je iets nuttigs met je geld kunt doen? Dit doe je bijvoorbeeld door te beleggen. Door partijen als BUX Zero en DEGIRO is het beleggen in aandelen steeds makkelijker geworden. Maar, is BUX Zero of DEGIRO nou de beste broker? In dit artikel maak ik een uitgebreide BUX Zero vs DEGIRO vergelijking.

Bij deze vergelijking kijk ik naar alle aspecten van beide brokers. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheden, aan het gemak en aan de support. Dit artikel baseer ik op mijn eigen bevindingen, maar óók op de bevindingen van andere beleggers.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave

Disclaimer: Wil je bij één van deze brokers een account aanmaken? Besef dan goed dat het beleggen in financiële producten veel risico’s met zich mee brengt. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen, waardoor je alles met geld moet beleggen dat je echt kunt missen.


Wat zijn BUX Zero en DEGIRO precies?

Beide bedrijven zijn zogeheten brokers. Dit zijn online handelsplaatsen waarop je aandelen kunt kopen, kunt ‘bewaren’ en kunt verkopen. Dit geldt niet alleen voor aandelen, maar ook voor andere financiële Uiteraard is het hierbij de wens dat je de financiële producten op het juiste moment koopt én verkoopt.

In de afgelopen jaren hebben beide brokers een flinke groei doorgemaakt. Dit komt enerzijds door de kracht van deze brokers, maar anderzijds ook door de toegenomen populariteit. Meer en meer mensen willen immers iets nuttigs met hun spaargeld doen.

Op het eerste oog lijken beide brokers op elkaar, maar schijn bedriegt. Tussen BUX Zero en DEGIRO bestaan de nodige verschillen, waarover in dit artikel alle informatie. Hieronder start ik alvast met het bespreken van beide brokers.


BUX Zero

De firma BUX werd in 2014 voor het eerst toegankelijk voor Europeanen. Met dit platform trachtte men om het handelen in financiële producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Volgens BUX zelf neemt men daarvoor allerlei barrières, waardoor de manier van beleggen veranderd is.

Door de jaren heen heeft BUX meerdere concepten op de markt gebracht. Het belangrijkste concept hierbij is BUX Zero. Dit omschrijft de firma zelf als haar vlaggenschip.

Met BUX Zero is het mogelijk om commissievrij te beleggen. Hiermee wordt het beleggen niet alleen goedkoper, maar ook een stuk toegankelijker. Door de jaren heen is BUX Zero behoorlijk populair geworden in ons land. Maar, deze dienst van BUX is in meerdere Europese landen beschikbaar: Duitsland, Frankrijk, België en Oostenrijk.

Tip: Bij Bux Zero krijg je overigens een gratis aandeel als je een account aanmaakt. Toch weer mooi meegenomen.

Leuk detail: je kunt bij BUX ook kiezen voor BUX Crypto en BUX X. Nog een leuk detail: het hoofdkantoor van BUX is te vinden in Amsterdam.


DEGIRO

In 2013 startte DEGIRO met haar eerste online platform in ons land. Dit platform richtte zich op de zakelijke belegger. Voor zakelijke klanten werd het dankzij DEGIRO plots makkelijk(er) om in financiële producten te investeren.

Dit eerste online platform werd overigens volledig in ons land ontwikkeld. DEGIRO is tot op de dag van vandaag een Nederlands bedrijf, getuige ook de website. De website is volledig in het Nederlands, waardoor je makkelijk alle informatie vindt.

Door de jaren heen begon DEGIRO haar focus te verleggen. Men wilde niet meer alleen de zakelijke markt bedienen, maar ook de particulieren. Men besloot daarom om enkele jaren geleden met een platform voor particulieren te komen. Dit bleek een schot in de roos te zijn. Miljoenen Nederlands melden zich bij dit platform aan, waardoor DEGIRO één van de grootste brokers van ons land geworden is.

Tip: Bij DEGIRO krijg je €50 euro aan transactiekosten terug gestort bij het aanmaken van een account.

Belangrijk detail: in 2021 is DEGIRO gefuseerd met flatexDEGIRO Bank AG. Door deze fusie heeft DEGIRO haar eigen bankvergunning gekregen. Het is hiermee de grootste online broker in Europa met een eigen bankvergunning.


Verschillen tussen beide brokers

Wil je in financiële producten beleggen? Dan lijken BUX Zero en DEGIRO op papier prima brokers te zijn. Beide brokers zijn populair, vinden hun oorsprong in eigen land en hebben de zaakjes prima op orde.

Maar, wat is dan voor jóu de beste broker? Met het antwoord op deze vraag help ik je graag een handje. Hieronder bespreek ik namelijk tot in detail de belangrijkste verschillen tussen beide brokers. Met inachtneming van deze verschillen kun je vervolgens de juiste keuze tussen BUX Zero en DEGIRO maken.

Op voorhand wil ik je één ding verklappen: beide brokers zijn een aanrader. Er bestaan echter wel verschillen tussen beide brokers, waardoor mogelijk voor jou juist BUX Zero of juist DEGIRO de beste keuze is. Door onderstaande verschillen goed door te nemen, bepaal je dit snel voor jezelf.

Aanbod van financiële producten

In welke financiële producten zou je graag willen beleggen? Gaat je voorkeur hierbij uit naar vrij simpele aandelen? Of geef je de voorkeur aan lastigere en complexere financiële producten? De keuze is aan jou, maar deze keuze is wel bepalend voor de broker.

Bij DEGIRO geniet je namelijk van een heel breed aanbod. Bij deze broker is het mogelijk om te beleggen in aandelen, ETF’s, grondstoffen, obligaties, futures, opties, buitenlandse beurzen, turbo’s en fondsen.

Bij BUX Zero is het aanbod een stuk beperkter. Bij deze broker kun je namelijk alleen in aandelen en ETF’s beleggen. Mocht je graag in crypto willen beleggen, is dit mogelijk bij BUX Crypto.

Het aanbod is bij beide brokers dus significant anders. Bij BUX Zero ligt de focus op aandelen en ETF’s, terwijl de focus bij DEGIRO een stuk breder getrokken is.


Verschil in aandelen

Wil je vooral in aandelen beleggen? Dan kun je dus bij zowel BUX Zero als bij DEGIRO terecht. Wil je nou in héél veel soorten aandelen kunnen beleggen? Dan ben je een stuk beter uit bij DEGIRO. Bij die broker kun je uit ongeveer 15.000 verschillende aandelen kiezen.

Ga je beleggen bij BUX Zero? Dan kun je uit een fractie van die hoeveelheid aandelen kiezen. Het aanbod van aandelen is zodoende bij DEGIRO een stuk uitgebreider dan bij BUX Zero.


BUX Zero kosten vs DEGIRO kosten:

Als je gaat beleggen, wil je ongetwijfeld een zo’n hoog mogelijk rendement behalen. Daarvoor is het zaak om de juiste trades te plaatsen, maar ook om de kosten zo laag mogelijk te houden. Het zo laag mogelijk houden van de kosten doe je het beste bij DEGIRO.

De broker DEGIRO staat namelijk bekend vanwege de lage kosten. Als je slechts één keer per maand ETF’s koopt, is deze transactie bijvoorbeeld volledig gratis. Kies je ervoor om meerdere transacties te doen? Of kies je ervoor om in meerdere financiële producten te beleggen? Dan kun je rekening houden met 2 euro aan standaardkosten per transactie + 0,03% van de totale transactiewaarde.

Kies je ervoor om bij BUX Zero te beleggen? Dan ben je vooral van transparante kosten verzekerd. Ongeacht wat voor financiële producten je aankoopt, betaal je 1 euro aan transactiekosten. Maar, je betaalt ook nog eens 0,25% over de wisselkoers indien je Amerikaanse aandelen koopt.

Juist dat laatste is een groot verschil. De kans is namelijk groot dat je Amerikaanse aandelen koopt, aangezien dit wereldwijd veelal de belangrijkste aandelen zijn.

Een ander verschil is terug te vinden in de zogeheten valutakosten. Op het moment dat je een aandeel koopt dat in een vreemde valuta genoteerd staat, betaal je bij BUX Zero 0,35% aan kosten. Bij DEGIRO betaal je slechts 0,25% aan kosten.

DEGIRO omschrijft zichzelf als de voordeligste broker. Als ik heel kritisch naar alle kosten kijk, kan ik het daar niet 100% mee eens zijn. Op sommige vlakken is BUX Zero namelijk wél goedkoper dan DEGIRO.

Ik kan dan ook het volgende concluderen: beide brokers zijn qua kosten bijzonder interessant. Wat voor jou de beste broker op het gebied van kosten is, hangt vooral van je beleggingsgedrag af. En van de producten waarin je gaat beleggen.


Veiligheid

Digitale veiligheid is onwijs belangrijk. Dit is het geval als je gebruik van social media maakt, maar is nog véél meer het geval als je in financiële producten gaat beleggen. Ongeacht met welk bedrag je dit gaat doen, moet je op een veilige manier beleggen.

Veilig beleggen doe je bij zowel BUX Zero als bij DEGIRO. Beide brokers hebben de zaakjes prima op orde en hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. De manier waarop beide brokers de veiligheid regelen/garanderen, is wel verschillend. Daarbij is een heel belangrijk verschil zichtbaar.

Zoals ik eerder in dit artikel al stelde, heeft DEGIRO sinds 2021 haar eigen bankvergunning. Dit is te danken aan de fusie met een bank uit Duitsland. Door de fusie vallen alle klanten van DEGIRO onder het Duitse depositogarantiestelsel. Concreet betekent dit dat je tot een bedrag van 100.000 euro ‘verzekerd’ bent bij DEGIRO. Mocht er onverhoopt iets met deze broker gebeuren, krijg je het geld dat op je rekening stond volledig terug.

BUX Zero beschikt niet over een dergelijk garantiestelsel. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, kies je dus beter voor DEGIRO.


Gebruiksgemak

Heb je nog niet eerder in financiële producten geïnvesteerd? Dan heb je hier ook nog niet al te veel kennis van. Mede daarom is het erg belangrijk dat het handelen bij een broker op een gebruiksvriendelijke manier gaat.

Als ik naar DEGIRO en BUX Zero kijk, zie ik duidelijke verschillen op het gebied van gebruiksgemak. De belangrijkste verschillen zet ik even voor je op een rijtje:

 • Overzichtelijkheid: ik vind persoonlijk de website van BUX Zero een stuk overzichtelijker. Je ziet in één oogopslag wat je kunt doen en je krijgt direct het gewenste inzicht. Bij DEGIRO is dit een stuk lastiger, omdat deze website een stuk drukker is.
 • Snelheid: ik heb opgemerkt dat de website van BUX Zero iets sneller werkt dan de website van DEGIRO. In hoeverre dit een belangrijk verschil is, is aan een ieder om voor zichzelf te beslissen. Ik vind zelf een snelle website wel erg prettig werken.
 • Aantal functionaliteiten: het platform van DEGIRO is een stuk uitgebreider dan het platform van BUX Zero. Dit betekent dat je bij DEGIRO meer kanten op kunt, maar dat het er allemaal niet overzichtelijk op wordt. Zeker als je een beginnende belegger bent, ben je bij BUX Zero beter uit op dit gebied.

Welke broker het meeste gebruiksgemak levert? Persoonlijk neig ik naar BUX Zero, maar dit is absoluut persoonsgebonden. Heb je bijvoorbeeld al enige ervaring met het online beleggen in financiële producten? Dan sluit het platform van DEGIRO mogelijk beter op je wensen aan, voornamelijk vanwege de vele functionaliteiten.

Heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van een online broker? Dan kun je beter met BUX Zero starten. Dat platform is een stuk overzichtelijker en daarmee ook fijner in gebruik.


App

Lijkt het je fijn om via je smartphone of tablet te kunnen beleggen? Bij zowel BUX Zero als bij DEGIRO is dit mogelijk. Beide brokers hebben jaren geleden al besloten om een eigen beleggingsapp uit te geven.

Als ik naar de app van DEGIRO kijkt, valt direct de drukte me op. Je hebt binnen deze app tal van functies, waardoor de app niet heel makkelijk te doorgronden is. Zeker als je een beginnende belegger bent, is het lastig om de app onder de knie te krijgen.

Bij BUX Zero heeft men dat beter voor elkaar. De app is overzichtelijk en biedt niet al te veel functies aan. Je kunt daardoor in deze app hetgeen doen wat je wilt/moet doen.

Op deze foto zie je de BUX Zero app
Op deze foto zie je de BUX Zero app

Klantenservice

Zit je tijdens het beleggen met een vraag? Of loop je tegen een bepaald probleem aan? In beide gevallen zou je een beroep willen doen op een goede klantenservice. Zowel BUX Zero als DEGIRO hebben op dit gebied de zaakjes prima op orde.

Bij BUX Zero kun je op meerdere contact opnemen. Voordat je dit gaat, is het advies om het BUX Zero Support Centrum goed te doorspitten. In dit centrum vind je de meest gestelde vragen in combinatie met de antwoorden. Mogelijk vind je in dit centrum direct de antwoorden op je vragen.

Kom je er dan alsnog niet uit? Dan kun je ervoor kiezen om de BUX Zero app te downloaden. Via deze app chat je op een gemakkelijke manier met de klantenservice van BUX Zero. Dit doe je overigens ook via de website van deze broker. Rechtsonder zie je een button, waarmee je de chat direct kunt starten. Tot slot is het mogelijk om een mailtje te sturen naar support-zero@getbux.com.

Ook bij DEGIRO vind je online een sectie met veelgestelde vragen. Voordat je je vraag gaat stellen, kun je het beste even deze sectie doorspitten. Kom je er dan niet uit? Dan kun je op meerdere manieren contact opnemen met DEGIRO.

Zo is het mogelijk om een mailtje te sturen naar klanten@degiro.nl. De ervaring leert dat je relatief snel een antwoord terug krijgt. Heb je liever direct een antwoord? Dan is het van 17.30 tot 22.00 uur mogelijk om te bellen naar DEGIRO. Je belt hiervoor naar het telefoonnummer 020 53 53 496, maar je moet dit wel in het Engels doen. De telefonische klantenservice van DEGIRO is alléén in het Engels bereikbaar.

Persoonlijk vind ik dat BUX Zero op dit gebied de zaakjes beter op orde heeft. Je kunt op meer manieren contact opnemen, terwijl je dit ook volledig in het Nederlands kunt doen. Dat je bij BUX Zero ook via de chat contact op kunt nemen, vind ik een ander belangrijk voordeel.


Functies

In deze BUX Zero vs. DEGIRO vergelijking heb je al met veel verschillen kennis kunnen maken. Veel van deze verschillen zorgen voor een algeheel duidelijk zichtbaar verschil: de functies.

Zodra je een kijkje op de website van DEGIRO neemt, zie je tal van functies naar voren komen. Je kunt in heel veel financiële producten investeren, terwijl je dit ook nog op tal van manieren kunt doen. De website van BUX Zero is daarentegen een stuk overzichtelijker. Je kunt van minder functies gebruik maken; iets dat in mijn ogen zowel zijn voor- als zijn nadelen heeft.

Wat is qua functies nou voor jóu de beste broker? Daar kom je achter door bij beide brokers een account aan te maken. Vervolgens kun je op beide websites op je gemakje rondkijken en naar alle functies kijken. Je bepaalt vervolgens snel welke functies het beste op je wensen aansluiten.

Op deze foto zie je het DEGIRO dashboard
DEGIRO Dashboard

Doelgroep

Richten DEGIRO en BUX Zero zich beide op dezelfde soorten beleggers? Nee, dat is in mijn ogen niet volledig het geval. Ik ben van mening dat BUX Zero zich vooral op de beginnende belegger richt. En op de belegger die het zichzelf zo makkelijk mogelijk wilt maken.

DEGIRO richt zich ook op beginnende beleggers, maar ook op de meer ervaren beleggers. Dit blijkt uit de vele functies en de vele mogelijkheden binnen het platform. Maar, dit blijkt ook uit het depositogarantiestelsel. Als je een account aanmaakt en flink gaat beleggen, zit je bij deze broker goed. Bij BUX Zero heb je altijd het risico dat je je geld volledig kwijtraakt. Deze broker heeft namelijk geen depositogarantiestelsel.


Mijn ervaringen met beide brokers

Om deze review te kunnen schrijven, heb ik beide brokers uitgeprobeerd. Dit heb ik niet alleen voor deze review gedaan, maar ook voor mijn eigen vermogen. Jaren geleden merkte ik op dat mijn geld aan het slapen was. Ik deed niks met mijn geld, waardoor het alsmaar minder waard werd. Dat deed mij besluiten om zo snel mogelijk iets nuttigs met mijn geld te gaan doen.

Al snel had ik door dat ik in ETF’s wilde gaan beleggen. Dit leek mij een fijne vorm van vermogen opbouwen en vermogen beschermen. Om dit voor elkaar te krijgen, heb ik bij DEGIRO en BUX Zero een account aangemaakt. Waarom bij 2 brokers? Omdat ik op die manier mijn inleg kon spreiden. Daarnaast is het aanmaken van een account gratis.

Uiteindelijk ben ik over beide brokers erg te spreken. Beide brokers hebben hun eigen voordelen en hun mindere punten. De combinatie van beide brokers doet het voor mij in ieder geval erg goed. Ik heb alle mogelijkheden om te beleggen en ik geniet van de gewenste veiligheid.


Ervaringen van andere beleggers

Door de jaren heen hebben veel beleggers een account bij DEGIRO en/of BUX Zero aangemaakt. Veel van deze beleggers zijn erg te spreken over deze brokers:

 • BUX Zero: over BUX Zero zijn online veel beoordelingen te vinden. Deze heb ik gevonden op het internet, maar ook op bijvoorbeeld social media. Een groot gedeelte van de beoordelingen is positief tot heel positief. Hieronder zie je ook de Bux Zero Trustpilot.
 • DEGIRO: over DEGIRO zijn bij Trustpilot ruim 3000 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 3,7, op een schaal van 1 tot 5. Geen hele hoge score dus, maar de meeste lage scores hebben betrekking op de klantenservice. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, geef ik op het gebied van klantenservice ook de voorkeur aan BUX Zero.
3092 reviews met een gemiddelde van 3.7
9 reviews met een gemiddelde van 3.9

Voor- en nadelen:

Belangrijkste voor- en nadelen van BUX Zero:

 • Hele overzichtelijke website
 • Relatief lage kosten
 • Prima klantenservice, zowel qua bereikbaarheid als qua taal
 • Fijne mobiele app
 • Mogelijk om met iDeal en Tikkie te betalen
 • Minder uitgebreid aanbod
 • Minder aandelen

Belangrijkste voor- en nadelen van DEGIRO:

 • Zeer uitgebreid aanbod
 • Relatief lage kosten
 • Valt onder het Duitse depositogarantiestelsel
 • Prima mobiele app
 • Voor beginners en ervaren beleggers geschikt
 • Niet heel overzichtelijk
 • Niet de beste klantenservice

Wat is de beste broker: BUX Zero of DEGIRO?

Persoonlijk kan ik geen keuze maken tussen BUX Zero en DEGIRO. Het is een beetje alsof je tussen je beide kinderen moet kiezen; zo’n keuze maken is onmogelijk.

Op sommige punten vind ik DEGIRO overduidelijk de betere partij, terwijl op andere punten BUX Zero weer een stuk beter is. Ik wil je daarom graag het volgende aanraden: maak bij beide brokers een account aan. Door bij beide brokers geniet je optimaal van de voordelen van beide brokers.

Bovendien ben je op deze manier in staat om je risico’s te spreiden. Bij DEGIRO is het daarbij ideaal dat deze broker onder het depositogarantiestelsel valt.

Wil je graag bij beide brokers een account aanmaken? Via deze BUX Zero link en deze DEGIRO link maak je bij beide snel en gemakkelijk een account aan. Vanaf dat moment kun je je geld laten werken. Veel plezier & succes!

Daarnaast krijg je bij BUX Zero een gratis aandeel bij het aanmaken van een account en bij DEGIRO krijg je 50 euro transactiekosten terug gestort.

Plaats een reactie