Wat is de DEGIRO kernselectie? Voor- en Nadelen (2022)

Wat doe je op dit moment met je zuurverdiende spaargeld? Laat je dit op je spaarrekening staan? Dan weet je 100% zeker dat je geld alleen maar minder waard wordt. Om de devaluering van je spaargeld te voorkomen, doe je er verstandig aan om je geld te investeren. Je kunt je geld bijvoorbeeld investeren bij DEGIRO, waarbij je voor de DEGIRO Kernselectie kunt kiezen.

In dit artikel bespreek ik graag uitgebreid wat de DEGIRO Kernselectie is. Ik voorzie je niet alleen van feitelijke informatie, maar ik deel ook graag mijn eigen bevindingen met je. Zelf heb ik namelijk al enige tijd geleden ervoor gekozen om van de DEGIRO Kernselectie gebruik te maken. In dit artikel vertel ik je daar ook graag meer over.

Het draait in dit artikel niet alleen om de vraag ‘wat’, maar ook om het ‘waarom’? Waarom is het aan te raden om voor de DEGIRO Kernselectie te kiezen? En waarom kun je beter niet voor de kernselectie van DEGIRO kiezen? Ook dat zijn belangrijke vragen die de revue passeren in dit artikel!

Ken je DEGIRO nog niet? Dan verwijs ik je naar mijn uitgebreide DEGIRO Review.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Alles over de DEGIRO Kernselectie

DEGIRO Kernselectie is een uitgebreide lijst met daarop ETF’s. Deze ETF’s hebben allemaal een gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn onder bepaalde voorwaarden gratis aan te schaffen. Door van de DEGIRO Kernselectie gebruik te maken, geniet je dus van een flinke kostenbesparing.

Disclaimer: het investeren in financiële producten brengt altijd risico’s met zich mee. Dit geldt ook voor het investeren in ETF’s uit de DEGIRO Kernselectie. Investeer alleen met geld dat je echt kunt missen. Neem geen onnodige risico’s en gebruik te allen tijde je gezonde verstand.


Wat is een ETF precies?

Een ETF kun je zien als een mandje vol met aandelen. Door in een ETF te investeren, investeer je in tal van bedrijven tegelijkertijd. Mocht de koers van één van deze bedrijven onderuitgaan, is dat niet direct reden tot kopzorgen. De overige bijvoorbeeld 499 aandelen vangen die koerszakking prima op.

Op deze foto worden EFT's uitgelegd in de DEGIRO kernselectie

Wat zijn de ETF’s uit de DEGIRO Kernselectie precies?

Klinkt het investeren in ETF’s bij jou als muziek in de oren? Dan maak je het met de DEGIRO Kernselectie nog interessanter voor jezelf. Door in deze ETF’s te investeren, hoef je immers geen kosten te betalen.

Maar, kun je nou in elke ETF investeren? Nee, dat is niet het geval. De broker DEGIRO heeft namelijk meerdere ETF’s en dergelijke aangewezen. Zo is het mogelijk om in te zetten op de ETF met de ticker VWRL. Dit is een ETF met daarin bedrijven van over de gehele wereld. Door in zo’n ETF te investeren, loop je een stuk minder risico. En doordat deze ETF binnen de DEGIRO Kernselectie valt, betaal je hier onder bepaalde voorwaarden ook geen kosten voor.

Een belangrijk ander voordeel van VWRL is dat hier ruim 3600 aandelen in opgenomen zijn. Als de koersen van deze 3600 bedrijven stijgen, merk je dit overduidelijk aan de algehele koers. Als er slechts een paar koersen hard onderuitgaan, merk je hier nagenoeg niks van. Deze overige koersen/aandelen vangen deze verliezen meer dan prima op. Met deze ETF kun je gemiddeld een rendement van 7 á 8% pakken.


Wat zijn de voorwaarden bij de DEGIRO Kernselectie?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is het investeren in de DEGIRO Kernselectie interessant. Maar, dit is alleen interessant als je aan de verschillende voorwaarden voldoet.

Eén van de voorwaarden is dat de ETF’s binnen de DEGIRO Kernselectie moeten vallen. Voor een volledig overzicht van deze ETF’s verwijs ik je graag naar de website van DEGIRO. Op deze pagina van DEGIRO zie je precies welke ETF’s wél binnen de kernselectie vallen.

Tevens kun je maar één keer per maand van een besparing op de transactiekosten genieten. Je hebt dus in 30 of 31 dagen de tijd om één keer te investeren. DEGIRO gaat hierbij overigens uit van de maanden volgens de kalender. Je zou dus op 30 juni kunnen investeren en vervolgens op 2 juli. Dit wordt door DEGIRO als twee aparte maanden gezien, waardoor je twee keer geen transactiekosten hoeft te betalen.


DEGIRO Kernselectie voor- en nadelen:

Wat zijn de voordelen van de DEGIRO Kernselectie?

In de afgelopen jaren heeft DEGIRO de nodige beleggers aan weten te trekken als klant. Dit is te danken aan het prima aanbod van financiële producten, aan de lage kosten én aan de kernselectie. Met dank aan de ETF’s uit de kernselectie geniet je als investeerder namelijk van meerdere voordelen.

Geen transactiekosten

Het belangrijkste voordeel is ongetwijfeld dat je geen transactiekosten hoeft te betalen. Alleen als je meer dan één keer per maand in de ETF’s in investeert, moet je transactiekosten behalen.

Stel nou dat je elke maand voor 200 euro aan ETF’s koopt. Door dit slechts één keer in de maand te doen, bespaar je ongeveer 2,50 euro per transactie. Over een heel jaar genomen is dit al 30 euro. Als we dit op de lange termijn uitsmeren, zorgt dit voor een besparing van ruim 6.000 euro.


Hoger rendement

Door voor de ETF’s uit de DEGIRO Kernselectie te kiezen, geniet je van een hoger rendement. Dit is aan twee aspecten te danken:

  • De gekozen ETF’s renderen. Het is niet voor niets dat DEGIRO alleen specifieke ETF’s in de kernselectie opgenomen heeft. Nee, dit zijn de ETF’s die historisch gezien prima renderen. Door voor deze ETF’s te kiezen, draai je in de basis dus al een prima rendement.
  • De kosten vallen lager uit. Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen, betaal je een stuk minder geld aan transactiekosten. Met name op de termijn zorgt dit voor een flinke besparing.

Bovenstaand verhaal kent nóg een aandachtspunt: rente op rente. Door dit jaar rendement te draaien, is je startkapitaal van volgend jaar hoger. Over dat startkapitaal ga je ook weer rendement behalen, waardoor het jaar daarop het startkapitaal nog hoger is. Je gaat dus rendement op rendement draaien, ook omdat je weinig geld aan de transactiekosten kwijt bent.


Simpel in gebruik

Een belangrijk voordeel van DEGIRO is het gemak. Op een simpele manier kun je bij deze broker een account aanmaken en vervolgens in de ETF’s investeren. Kies je ervoor om in de kernselectie van DEGIRO te investeren? Dan geniet je al helemaal van gemak. Zo heeft DEGIRO dit proces zo simpel mogelijk gemaakt én heeft DEGIRO dit proces van een duidelijke handleiding voorzien. Zelfs als je nog nooit geïnvesteerd hebt, is dit bij DEGIRO een fluitje van een cent.


Meerdere beleggingsproducten

Een ander belangrijk voordeel is dat je uit meerdere beleggingsproducten kiezen. Het gaat namelijk om meer dan 200 trackers/ETF’s. Doordat je zoveel keuze hebt, kun je voor jezelf een prima afweging maken. Vergelijk de verschillende beleggingsproducten/ETF’s en bepaal waar je je het prettigst bij voelt. In die ETF kun je vervolgens elke maand investeren, zonder hier transactiekosten aan kwijt te zijn.


Met elk bedrag mogelijk

Is het per sé noodzakelijk om maandelijks meerdere honderden euro’s in de ETF’s te pompen? Nee, absoluut niet. DEGIRO heeft ervoor gekozen om aan de DEGIRO Kernselectie geen limieten te stellen. Je kunt dus met kleine bedragen al investeren; ideaal als je op dit moment geen al te grote buffer hebt. Mocht je deze buffer wel hebben, kun je uiteraard wel voor een flinke investering per maand kiezen.

Met elk bedrag mogelijk

Wat zijn de nadelen van de DEGIRO Kernselectie?

Is het dan direct aan te raden om voor de DEGIRO Kernselectie te kiezen? Dat ligt er maar net aan. In mijn ogen moet je bij de kernselectie namelijk ook met enkele nadelen rekening houden.

Niet alle ETF’s

Doordat je uit meer dan 200 ETF’s/trackers kunt kiezen, heb je voldoende keuze. Het is echter niet zo dat je uit alle mogelijke ETF’s kunt kiezen. Bepaalde ETF’s, die bijvoorbeeld een hoger risico hebben, zijn door DEGIRO uitgesloten. Je hebt hierdoor met bepaalde beperkingen te maken.


Eén keer per maand investeren

Wil je optimaal profiteren van de voordelen van de DEGIRO Kernselectie? Dan kun je slechts één keer per maand investeren. Mocht je bijvoorbeeld 2 keer per maand investeren, valt het hele voordeel in het water. Je moet jezelf dus echt in bedwang houden. Alleen als je slechts één keer per maand investeert, pluk je de vruchten van deze beleggingsmogelijkheid.


Mijn ervaringen met de DEGIRO Kernselectie

Toen ik jaren geleden naar mijn spaarrekening keek, werd ik blij en minder blij. Ik werd blij omdat ik toch een mooi bedrag bij elkaar had gespaard. Dat gaf mij rust en liet mij zien dat ik de zaakjes prima op orde hebt. Het maakte me echter ook minder blij. Waarom? Omdat ik al snel door had dat mijn geld minder waard werd op de spaarrekening.

Alleen al om die reden besloot ik om op zoek te gaan naar een interessante oplossing. Juist op dat moment kwam ik met de DEGIRO Kernselectie in aanraking. Deze unieke dienst van DEGIRO sloot perfect op mijn wensen aan. Ik wilde namelijk één keer per maand geld investeren én ik wilde niet al te veel risico’s lopen.

Al snel was het duidelijk dat ik in de ETF’s uit de DEGIRO Kernselectie zou gaan investeren. Ik stelde een vaste beleggingsdatum vast en een vast beleggingsbedrag. Aan de hand van die keuzes begon ik maandelijks met het investeren in een specifieke ETF uit de DEGIRO Kernselectie. Dit liep al snel volledig naar wens.

Tot op de dag vandaag heb ik geen spijt gehad van mijn keuze. Ik leg nog steeds maandelijks geld in, terwijl ik de kosten heel erg laag weet te houden. Ik investeer namelijk nog steeds slechts één keer per maand in de ETF’s.


Wat zeggen andere mensen over de DEGIRO Kernselectie?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, ben ik erg te spreken over de DEGIRO Kernselectie. Geldt dit ook voor andere mensen die van deze unieke dienst gebruik maken? Ja, absoluut.

Als je online op zoek naar informatie over de kernselectie van DEGIRO gaat, kom je al snel veel informatie tegen. Je komt niet alleen feitelijke informatie tegen, maar ook veel persoonlijke ervaringen. Nagenoeg alle ervaringen zijn bijzonder positief.

In de meeste reviews komt één onderwerp altijd ter sprake; de kosten. Door in de ETF’s uit de DEGIRO Kernselectie te investeren, hoef je immers geen transactiekosten te betalen. De kosten die je hiermee weet te besparen, is geweldig. Zeker als je naar de kostenbesparing op de lange termijn kijkt, word je erg blij. Veel blije investeerders zijn je in ieder geval al voorgegaan.


Mijn eindconclusie over de DEGIRO Kernselectie

Toen DEGIRO met de kernselectie op de proppen kwam, reageerden veel beleggers geschokt. Dit was iets nieuws en het was niet duidelijk hoe dit uit zou pakken. Uiteindelijk kan gesteld worden dat dit bijzonder goed uitgepakt heeft.

Graag wil ik je het volgende aanraden: maak zo snel mogelijk gebruik van deze ideale mogelijkheid. Door in de ETF’s uit de DEGIRO Kernselectie te investeren, geniet je namelijk van meerdere voordelen:

  • Geen transactiekosten. Als je één keer per maand in de ETF investeert, hoe je hier geen transactiekosten over te betalen
  • Met elk bedrag mogelijk. Je kunt al met de kleinste bedragen investeren in de ETF’s uit de kernselectie
  • Simpel in gebruik. Het investeren in de ETF’s uit de DEGIRO Kernselectie is echt geen hogere wiskunde!
  • Meerdere beleggingsproducten. Het is ideaal dat je uit meer dan 200 verschillende ETF’s kunt kiezen.

Disclaimer: het investeren in financiële producten brengt altijd risico’s met zich mee. Dit geldt ook voor het investeren in ETF’s uit de DEGIRO Kernselectie. Investeer alleen met geld dat je echt kunt missen. Neem geen onnodige risico’s en gebruik te allen tijde je gezonde verstand.


Account aanmaken bij DEGIRO

Spreekt de kernselectie van DEGIRO je aan? Dan is het de hoogste tijd om direct een account bij deze broker aan te maken. Klik op deze link, vul de gevraagde gegevens in en maak direct je account bij DEGIRO aan. Nadat je dit hebt gedaan, kun je je eerste investeringsbedrag naar je saldo overmaken. Kies vervolgens één van de ETF’s uit de kernselectie uit en geniet van bovenstaande voordelen!

DEGIRO Review

Weet je nog niet 100% zeker of de DEGIRO Kernselectie iets voor jou is? En wil je graag eerst meer te weten komen over deze populaire broker? Dan verwijs ik je graag naar mijn DEGIRO Review. In mijn review vind je alle informatie over deze broker, inclusief mijn persoonlijke ervaringen.

Plaats een reactie