Geld verdienen met NFT’s | 5 tips voor beginners

Beleg jij al met passie? Dan heb je mogelijk al geïnvesteerd in bijvoorbeeld aandelen en crypto. Op dit moment zijn dit de meest populaire financiële producten om in te investeren. Maar, er is een nieuwe kaper op de kust: de NFT’s. Wil jij zelf ook geld verdienen met NFT’s? In dit artikel vertel ik je alles over een NFT en hoe jij geld kunt verdienen met NFT’s.

In dit artikel bespreek ik de wereld van NFT’s van A tot Z. Ik bespreek wat NFT’s precies zijn, hoe je hier geld mee kunt verdienen en waar je rekening mee moet houden. Verder verwijs ik je naar handige hulpmiddelen en geef ik je veel handige tips. Al met al is dit een complete gids over het geld verdienen met NFT’s!

De kennis uit deze blog heb ik dankzij NFT Secrets van Mitchel van Duuren. Doe eventueel ook zijn gratis NFT Training!

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wat zijn NFT’s?

De afkorting NFT staat voor Non-Fungible Token. Toen ik deze definitie voor het eerst zag, wist ik alsnog niet wat een NFT nou precies is. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een veel duidelijkere definitie. Uiteindelijk kwam ik op de volgende definitie uit: Een NFT is een onvervangbaar en niet inwisselbaar digitaal eigendomscertificaat.

Van wat dit precies een eigendomscertificaat is, verschilt van NFT tot NFT. In alle gevallen gaat het echter om een digitaal kunstwerk. Op het moment dat je in een NFT investeert, word je de eigenaar van een digitaal kunstwerk. Met dit digitale kunstwerk kun je geld verdienen; dat is het geval als de prijs van de NFT door de jaren heen stijgt.

Maar, wat zijn nou voorbeelden van digitale kunstwerken? Het meest typerende voorbeeld zijn wellicht de illustraties van apen. Deze apen kijken allemaal verveeld en hebben daarom de naam ‘Bored Ape Yacht Club’ gekregen. De foto’s van deze appen zijn erg populair geworden, waardoor de prijzen van de eigendomscertificaten door het dak heen geschoten zijn.

Op deze foto zie je een Bored Ape als voorbeeld van een NFT
Bored Ape

Als je nu de eigenaar van een illustratie van een verveelde aap wilt worden, moet je hier tonnen aan uitgeven.

Daarmee kom ik direct bij een volgend kenmerk uit: er bestaan op dit moment heel veel NFT’s. Dit komt puur doordat het begrip ‘digitaal kunstwerk’ nogal breed is. Om je hier uitgebreider over te informeren, bespreek ik verderop in dit artikel graag enkele voorbeelden van NFT’s.


Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een NFT?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is een NFT eigenlijk een eigendomscertificaat. Dit certificaat brengt echter enkele kenmerken met zich mee:

 • Een NFT is altijd een digitaal eigendomscertificaat. Een belangrijk kenmerk is dat je een NFT nooit in je handen vast kunt houden. Net zoals bij bijvoorbeeld crypto is het alleen mogelijk om hier digitaal eigenaar van te zijn. Dit betekent dat je een NFT veilig op moet bergen, waarover ik je aan het einde van dit artikel een handige tip geeft!
 • Een NFT is niet vervangbaar. Op het moment dat je je NFT kwijtraakt, kun je hier niet nogmaals bezitter van worden. Het is namelijk een feit dat het digitale eigendomscertificaat niet vervangbaar is. Van elk exemplaar bestaat maar één certificaat, dus zorg je hier heel zuinig op bent.
 • Elke NFT is uniek. Een ander belangrijk kenmerk is dat elke NFT uniek is. Je komt nooit een tweede NFT tegen, aangezien er geen twee dezelfde digitale kunstwerken bestaan. Elk digitaal kunstwerk is uniek, waardoor elke NFT ook uniek is.
 • Een NFT is niet inwisselbaar. Je kunt een NFT niet inwisselen voor iets anders. Het enige wat je kunt doen, is om je NFT te verkopen. Als je dat doet, verkoop je het digitale eigendomscertificaat. In ruil hiervoor krijg je een bepaald bedrag. Een andere manier van inwisselen bestaat niet; je kunt bijvoorbeeld niet iets kopen met een NFT.

Verschillende soorten NFT’s

Door de jaren heen is de markt van NFT’s door het dak geschoten. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid NFT’s, maar ook uit de prijzen van de verschillende NFT’s. De opmaat daarvoor vormde de NFT van de eerste tweet ooit.

Vele jaren geleden begon een slimme ondernemer met zijn eigen platform; Twitter. In de afgelopen tientallen jaren is dit platform uitgegroeid tot één van de populairste social media kanalen wereldwijd. Deze slimme ondernemer was de eerste gebruiker van Twitter en plaatste daardoor ook de eerste tweet ooit. Uiteindelijk besloot hij recent om de NFT van de eerste tweet ooit te verkopen. Hier kreeg hij een bedrag van maar liefst 2,9 miljoen dollar voor!

Toen dat eenmaal bekend werd, was het hek van de dam. Meer en meer mensen en bedrijven gingen eigen NFT’s ontwikkelen, uiteraard in de hoop dat deze meer waard zouden worden. Dit heeft er voor gezorgd dat je tegenwoordig heel veel eigendomscertificaten kunt kopen.

Om je een voorbeeld te geven, heb ik eerder al de Bored Ape Yacht Club genoemd. Dit was in eerste instantie een grappig opgezette NFT serie, maar uiteindelijk zijn de NFT’s van de verveelde apen uitgegroeid tot een waar symbool. Een symbool dat staat voor de vele mogelijkheden van de wereld van NFT’s.

Je kunt ook een NFT van een muziekstuk, van een filmpje of van een ander digitaal kunstwerk kopen. In principe kun je elk soort digitaal kunstwerk kopen. Hierbij koop je het kunstwerk, maar dit kun je niet fysieke vasthouden. Het betreft namelijk een digitaal kunstwerk. Om digitale eigenaar van dit digitale kunstwerk te worden, moet je de NFT hiervan kopen. Als je eenmaal het digitale eigendomscertificaat hebt gekocht, ben je de digitale eigenaar van het digitale kunstwerk.


Wat zijn mijn ervaringen met NFT’s?

Heb ik al zelf veel ervaring met NFT’s? Ja, dat heb ik zeker. Door de jaren heen heb ik me in deze wereld verdiept, heb ik veel NFT’s gekocht en heb ik ook veel NFT’s verkocht. Zonder in detail te treden kan ik verklappen dat ik hier het nodige geld mee hebt weten te verdienen!

Voordat het zover was, heb ik me echt volledig verdiept in deze markt. In eerste instantie begreep ik namelijk nog niet al te veel van de NFT’s. Pas nadat ik de NFT Secrets cursus van Mitchel van Duuren had gevolgd, begreep ik pas hoe deze wereld in elkaar steekt.

Deze cursus zorgde er ook voor dat ik meer en meer interesse kreeg. Op basis van de cursus had ik namelijk al door dat dit een veelbelovende wereld is. Ik besloot dan ook om te investeren in de NFT’s en om hier geld mee te gaan verdienen.

Is dat me uiteindelijk gelukt? Ja, zeker weten. Toch wil ik een slag om de arm houden. Als je start met het investeren in NFT’s, heb je nooit garantie op succes. Je kunt veel geld verdienen, maar die zekerheid heb je allerminst. In dit artikel over het geld verdienen met NFT’s vertel ik je hier graag meer over!


Waarom zou je in NFT’s investeren?

Wat is voor jou de reden dat je dit artikel aan het lezen bent? Heb je mogelijk interesse om in NFT’s te investeren? Dan heb je wat mij betreft je prioriteiten prima op orde. Als je nú start met het investeren in NFT’s, is de kans vrij groot dat je hier geld mee gaat verdienen.

Tegelijkertijd merk ik de nodige weerstand tegen NFT’s op. Dit komt in mijn ogen door twee aspecten: dit is een compleet nieuwe wereld en het is een volledig digitale wereld. Doordat dit een digitale wereld is, is het voor veel mensen spannend, onzeker en surrealistisch. Feit is echter dat het investeren in NFT’s veel mogelijkheden met zich mee brengt:

 • De wereld van NFT’s staat nog in de kinderschoenen: de wereld van NFT’s is pas sinds een paar jaar open toegankelijk voor het grote publiek. Dit betekent dat de wereld nu nog in z’n kinderschoenen staat, waardoor deze wereld nog een ongekende potentie voor zich heeft. Ik ben zelf overtuigd van de potentie van de NFT’s!
 • Je kunt op meerdere manieren geld verdienen: ga je in crypto investeren? Dan kun je eigenlijk maar op één manier geld verdienen: de coins tegen een hogere koers verkopen dan dat je ze gekocht hebt. In de wereld van NFT’s heb je echter meerdere mogelijkheden om hier geld aan/mee te verdienen. Hoe dat precies zit, bespreek ik ook graag nog in dit artikel.
 • Je kunt hier veel geld mee verdienen: het is een feit dat je in de wereld van NFT’s veel geld kunt verdienen. Hier moet ik wel aan toevoegen dat het niet gemakkelijk is om hier geld mee te verdienen. Graag vertel ik je hier in dit artikel ook meer over, waarbij ik je ook van allerlei handige tips voorzie!
Op deze foto zie je een plaatje van een NFT

Hoe komt de waarde van een NFT tot stand?

Heb je interesse om in NFT’s te investeren? Dan zit je op dit moment mogelijk met heel veel vragen. Eén van de meest gehoorde vragen is hoe de waarde van een NFT nou tot stand komt. Het lastige is dat er geen eenduidig antwoord op deze vraag gegeven kan worden.

Enerzijds speelt bijvoorbeeld vraag-aanbod een rol. Is er veel vraag naar een bepaalde soort NFT en is het aanbod hiervan beperkt? Dan drijft dit automatisch de prijs op. Anderzijds speelt ook het nostalgische gevoel een bepalende rol. Heb je bijvoorbeeld nostalgische gevoelens bij Pokémon? Als er speciale Pokémon NFT’s uitgebracht worden, ben je hierdoor mogelijk bereid om veel geld aan uit te geven.

Verder speelt ook schaarste een belangrijke rol. Worden NFT’s in een hele grote serie uitgebracht? Dan weet je op voorhand al dat er veel vergelijkbare NFT’s zijn, waardoor de prijs niet al te hoog op gaat lopen. Worden NFT’s echter in een serie met een handjevol exemplaren uitgebracht? Dan is de kans groot dat je dit duidelijk terug gaat zien in de prijzen.

Tot slot moet je ook nog rekening met concurrentie houden. Des te meer mensen interesse in een bepaalde NFT hebben, des te hoger de prijs van deze NFT oploopt.


Op welke manieren kun je geld verdienen met NFT’s

Geld verdienen met NFT’s klinkt aantrekkelijk én is dat ook. Het is leuk om je met de digitale eigendomscertificaten bezig te houden, je kunt op meerdere manieren geld verdienen en de mogelijke opbrengsten zijn zeer interessant.

Maar, hoe kun je nou starten met het geld verdienen met NFT’s? Daarvoor moet je eerst een keuze maken tussen twee manieren: ga je in NFT’s handelen? Of ga je zelf NFT’s maken en deze vervolgens verkopen?

In NFT’s handelen

Denk je een goede handelsgeest te hebben? En ben je bijvoorbeeld al succesvol met de handel in cryptocurrency? Dan is het erg interessant om ook in NFT’s te handelen. Het fijne hierbij is dat het op zich niet al te lastig is om in de digitale eigendomscertificaten te handelen.

Je hebt hier sowieso cryptocoins voor nodig. Het advies hierbij is om Ethereum of Solana via Bitvavo te kopen. Via deze broker koop je de cryptocoins, waarna je de cryptocoins naar het NFT-handelsplatform door kunt sturen. Voordat dit mogelijk is, zou je bij dit platform eerst een NFT wallet aan moeten maken.

Verstuur de crypto naar dit NFT wallet. Vanaf dat moment ben je in staat om NFT’s te kopen. Uiteraard is het hierbij wel zaak dat je voldoende vermogen in je NFT wallet hebt staan.

Heb je de gewenste NFT gekocht? Deze komt nu in je NFT wallet te staan; zorg ervoor dat je heel zuinig op dit wallet bent. Mocht je bijvoorbeeld de inloggegevens kwijtraken, ben je ook je NFT’s kwijt. Na enige tijd kun je beslissen om de NFT’s weer te verkopen. Doe je dit tegen een hogere prijs dan de aanschafprijs? Dan heb je winst gemaakt! 


Zelf NFT’s maken en verkopen

Ben je creatief? En denk je een goed idee te hebben voor nieuwe NFT’s? Dan is het mogelijk om deze NFT’s zelf te maken en vervolgens te verkopen. Om dit voor elkaar te krijgen, heb je vooral creativiteit nodig.

Als je een goed idee hebt, kun je het digitale kunstwerk gaan maken. Hier kun je vervolgens een NFT (het eigendomscertificaat) aan koppelen, waarna je deze NFT kunt verkopen. Daarvoor raad ik je onderstaand stappenplan aan:

 • Stap 1: maak een online wallet aan. Om een NFT te kunnen verkopen, heb je een online wallet nodig. Deze maak je aan bij bijvoorbeeld MetaTask. Je kunt MetaTask zien als de Bitvavo in de wereld van NFT’s.
 • Stap 2: maak een account bij OpenSea aan. Nadat je een wallet aangemaakt hebt, kun je dat wallet koppelen aan je NFT’s. Vervolgens is het zaak om bij OpenSea een account aan te maken. Dit is het handelsplatform waarop je de NFT te koop aan kunt bieden.
 • Stap 3: bied de NFT te koop aan. Bij OpenSea vind je een uitgebreid stappenplan voor het te koop aanbieden van een NFT. Nadat je dit hebt gedaan, hoef je alleen maar de biedingen af te wachten.
 • Stap 4: verkoop de NFT. Krijg je het gewenste bod binnen? Dan verstuur je het digitale eigendomscertificaat naar de nieuwe eigenaar. In ruil daarvoor krijg jij het geboden bedrag in je wallet. Dit wallet kun je vervolgens – via crypto – naar je rekening uit laten betalen in euro’s.

De beste tips om geld te verdienen met NFT’s

Het is absoluut niet makkelijk om geld te verdienen met NFT’s. Je moet met tal van zaken rekening houden, je moet risico’s op de juiste manier vermijden en je moet weten waar je mee bezig bent. Om dit allemaal zo makkelijk mogelijk voor je te maken, heb ik meerdere goede tips opgesteld.

Graag raad ik je aan om onderstaande tips aandachtig door te nemen. Aan de hand van deze tips ben je uiteindelijk in staat om geld te verdienen met NFT’s.

Tip 1: meld je aan voor de NFT Secrets cursus

De beste tip die ik je kan geven, is om je aan te melden voor de NFT Secrets cursus. Dit is een uitgebreide cursus van Mitchel van Duuren; hij is één van de pioniers in ons land in de wereld van NFT. Alle kennis die hij in de afgelopen jaren opgedaan heeft, heeft hij in deze cursus voor je gebundeld.

Door deze cursus te volgen, doe je de benodigde kennis op. De benodigde kennis voor het kopen van NFT’s, maar ook de benodigde kennis met betrekking tot bijvoorbeeld allerlei termen. Na het volgen van deze cursus ben je klaar om geld te verdienen met NFT’s!

Naast zijn cursus kan je uiteraard ook zijn gratis NFT Training doen!


Tip 2: maak alleen van de beste handelsplaatsen gebruik

In de afgelopen tijd heb ik opgemerkt dat veel cowboys op de markt van NFT’s afkomen. Hiermee bedoel ik dat je mogelijk te maken krijgt met mensen die niet het beste met je voor hebben. Alleen al daarom raad ik je aan om alleen van de beste handelsplaatsen gebruik te maken.

Waarom? Omdat de beste handelsplaatsen betrouwbaar zijn. Bij die handelsplaatsen kun je veilig en betrouwbaar beleggen in de NFT’s. Ook ben je bij deze handelsplaatsen veelal in staat om je NFT’s veilig te bewaren. Ook erg wenselijk, zeker als de NFT’s een behoorlijke waarde vertegenwoordigen.

Extra tip: meld je aan bij zowel MetaTask als bij OpenSea. Aan deze twee platformen/handelsplaatsen heb je genoeg om succesvol te handelen. En voor het kopen van de benodigde cryptocoins raad ik je dus Bitvavo aan!


Tip 3: verdiep je goed in de NFT

Bij de verschillende handelsplaatsen kom je tegenwoordig duizenden NFT’s tegen. Heb je het idee dat een bepaalde NFT heel interessant is? Doe dan heel goed onderzoek naar de betreffende NFT. Door goed onderzoek te verrichten, voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

Hoe je het beste onderzoek kunt doen? Doe goed onderzoek naar het verhaal achter de NFT. Hoe schaars is de NFT? Hoe is de huidige vraagprijs tot stand gekomen? En wat is de algemene opinie op de betreffende NFT? Stuk voor stuk vragen waar je even goed onderzoek naar moet doen.

Op deze foto zie je NFT verhogingen met koersen

Tip 4: verdiep je goed in de aanbieder van de NFT

Denk je een hele interessante NFT gevonden te hebben? Zorg er dan voor dat je goed onderzoek doet naar de NFT zelf. Je moet – in mijn ogen – echter ook heel goed onderzoek doen naar de aanbieder van de NFT.

Wie is de aanbieder precies? Wat is de reden dat de aanbieder de NFT te koop aanbiedt? En hoe komt de aanbieder zelf aan de NFT? Heeft de aanbieder de NFT zelf gemaakt? Of gaat het om een NFT die de huidige eigenaar eerder van iemand anders overgenomen heeft? Doe goed onderzoek naar de aanbieder en het verhaal van de aanbieder.


Tip 5: houd rekening met de mogelijke risico’s

De wereld van NFT’s is niet geheel risicoloos. Net zoals bij andere financiële producten loop je ook bij deze digitale eigendomscertificaten de nodige risico’s. Mijn belangrijkste tips is om heel goed rekening te houden met de mogelijke risico’s.

Welke risico’s je zoal loopt? Je loopt onder meer het risico dat je investeert in een belabberde NFT. Dat is een NFT die je voor teveel geld gekocht hebt, waarna de NFT zijn bedrag helemaal niet waard blijkt te zijn. Indien je een dergelijke NFT gekocht hebt, weet je één ding zeker: aan deze NFT ga je nooit geld verdienen.

Hoe je dit voorkomt? Dit voorkom je door de bovenstaande tips goed op te volgen. Verdiep je goed in de wereld van de NFT’s, verdiep je goed in de NFT zelf en verdiep je goed in de aanbieder van de NFT. Als je dat allemaal gedaan hebt, is de kans op een miskoop een stuk kleiner.

Ten tweede moet je erg scherp zijn op het bewaren van je NFT’s. Als je hier te makkelijk mee omgaat, bestaat de kans dat je het digitale eigendomscertificaat kwijt raakt. Als dáár sprake van is, ben je je totale investering en mogelijke verdiensten ook kwijt. Een NFT is immers niet vervangbaar. Zorg er daarom voor dat je je NFT’s heel veilig bewaard, net zoals je bij cryptocoins zou moeten doen.

Heb je interesse om je met NFT’s bezig te houden? Meld je aan voor gratis NFT Training van Mitchel van Duuren of lees mijn NFT Secrets Review, doe alle benodigde kennis op en ga aan de slag. Graag wens ik je veel plezier met het geld verdienen met NFT’s!

Plaats een reactie